Kurum Adı : Kozlu Ortaokulu
WEB Adresi : http://kozlukoyuortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Kozlu Köyü Ortaokulu Kağızman / KARS

VİZYON
ÇALIŞANLARIN GÖREVLERİNİ İYİ YAPMANIN HUZURUNU DUYDUĞU,HİZMETİ ALAN ÖĞRENCİLER VE TOPLUMSAL ÇEVRENİN SAYGINLIĞINI KAZANMIŞ, ÇALIŞMA ORTAMI,ÖĞRENCİ BAŞARISI VE DAVRANIŞLARI İLE ÇEVRESİNDE ÖRNEK TEŞKİL EDEN BİR İLKÖĞRETİM OKULU OLMAK.

MİSYON
İLKÖĞRETİM PROGRAMINDA TESPİT EDİLMİŞ AMAÇLAR DOĞRULTUSUNDA ÖĞRENCİLERİMİZE ; A)KİŞİSEL AÇIDAN : 1.İLGİ,İSTİDAT VE KABİLİYETLERİ YÖNÜNDE YETİŞTİREREK, GELECEK HAYAT VE ÜST ÖĞRENİME HAZIRLAMAK. 2.TÜRKÇEYİ DOĞRU KULLANMA, TÜM DERS VE PROGRAMLARDA BELİRLENEN HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA TEMEL BİLGİ VE BECERİLER KAZANDIRMAK. 3.TÜM ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENMESİNİ SAĞLAMAK, EĞİTİMİN BİR İHTİYAÇ OLDUĞUNA İNANAN VE KENDİNİ GELİŞTİRME İSTEĞİ DUYAN , DOĞRU DÜŞÜNEBİLEN ,BİLGİLİ, BECERİLİ, KENDİNE GÜVENEN BİREYLER OLARAK YETİŞMELERİNE FIRSAT TANIMAK. B) TOPLUMSAL AÇIDAN : 1. ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA , T.C.ANAYASASINA VE DEMOKRASİNİN İLKELERİNE UYGUN OLARAK, HAK VE SORUMLULUKLARINI BİLEN , MİLLİ,TOPLUMSAL DEĞERLERE SAHİP , ÜLKESİNİ, MİLLETİNİ,BAYRAĞINI SEVEN YURTTAŞ OLMA BİLİNCİ KAZANDIRMAK C) İNSAN İLİŞKİLERİ BAKIMINDAN : 1.BAŞKALARI İLE İYİ İLİŞKİLER KURABİLEN , İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞABİLEN, ÇEVRESİNE UYUM SAĞLAYABİLEN, İYİ,MUTLU, VE HOŞGÖRÜ SAHİBİ İNSANLAR OLARAK YETİŞTİRMEKTİR..

BAŞARILAR
“Başarının altın anahtarı çalışmaktan zevk almaktır…” Kozlu Köyü Ortaokulunda başarı rastlantılara bırakılmaz. Her şey belli bir plan ve program doğrultusunda yapılır. Öğrencilerin bireysel farklılıklarına göre çoklu zekâ teknikleri uygulanır. Öğrenciye göre ödev, çalışma planı ve takviye dersler verilir. Kozlu Köyü Ortaokulunun deneyimli, dinamik ve çağdaş öğretmenleri için her öğrenci ayrı bir sorumluluk alanıdır. Çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren başarılı olmayı alışkanlık haline getirmeleri okulumuzun en büyük misyonlarındandır.

Öğretmen Sayısı : 6
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 46
Öğretim Şekli : Tekli Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:30 - 02:40
Derslik Sayısı : 4 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Sobalı (kömür-odun)

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Kağızman´a 25 km - Kars´a 69 km
Ulaşım : Karayolu 15 km asfalt, 10 km stabilize yol
Servis Bilgisi : Okulumuza öğretmenler tarafından tutulan köy servisi ile ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri Bilgisi : 3/5 köy

Kontenjan Bilgileri : okulumuzun 6 branş öğretmeni bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: